Tuesday, October 23, 2012

Kahwin Dengan 11 Orang

.

 gadis-gadis atau janda-janda-janda yang pernah,sedang atau akan terjatuh hati dengan dia,tolong angkat balik hati anda tu bawa lari jauh-jauh...

*Gara-gara orang macam nilah yang membuat gelaran 'ustaz' tercemar.Menggunakan agama untuk mengenakan orang lain. Tak guna betul! Aku harap janganlah ustad PAS yang buat kelaku buruk nih!
Tapi kalau Ostad PAS pun, aku tak terkejut sangat.


Menerusi komen2 yang aku baca kat sini ;

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=4613807984429&set=a.4238798769433.2176034.1269434289&type=1&theater&notif_t=photo_comment_tagged

1. Si Razis neh, maaf aku buang title ustaz sebab setelah membaca macam2 penipuan dia di internet aku rasa tak layak ar dia diustazkan hahaha.. dikatakan dah kahwin dekat 9 kali. Umur 32. Tapi kahwin cerai dah 9 kali. Kahwin then tinggalkan isteri2 dia.. tak pastila samada dia ceraikan seme sekali or ada yang dia tak ceraikan..

2. Perkahwinan terbaru dia ialah 31 ogos 2012 yang lepas..

3. Lepas tue pun dia nak kahwin lagi.. salah seorang wanita yang hampir jadi mangsa tampil membuat pengakuan di facebook, rujuk link atas tue.

4. Kalau korang baca link kat atas, posting tue bertarikh 21 september. Kira dah lama juga la dia buat sebelum ia tersebar perlahan2.. nak tahu sebab apa? Mangsa2 penipuan berjumpa sesama sendiri di facebook.. memang bengang la dorang bila dapat tahu selain dari diri sendiri orang lain pun kena tipu gak..

5. So sekarang neh dorang nak usahakan untuk memastikan tiada lagi kaum hawa yang ditipu oleh lelaki di atas. Untuk rekod, lelaki tersebut dikatakan bukan tipu perempuan biasa2.. dia suka mendekati perempuan yang bertudung litup dan mempunyai ciri2 muslimah.. maksudnya bukan jenis yang rewang2..

6. Paling penting orang kata dia syiah..

Aku tak jamin le 100% apa yang tersebar di facebook tue benar tapi aku tak fikir pula dorang akan melakukan penipuan. Aku dah check beberapa facebook yang dikatakan telah ditipu oleh individu tersebut, setakat neh memang dorang nampak macam orang baik2 dan bukan jenis yang meroyan.

Harap sesiapa yang berkenalan or tahu la kegiatan razis mohon pakat2 sebarkan.. jangan biarkan sesiapa terkena. Heran gak aku apsal polis dan jabatan agama taknak tangkap je dia neh? Dengar citer dah pernah masuk penjara.. tapi kalau perangai masih tak berubah2 tipu orang elok la kena penjarakan lagi biar sampai insaf.. 

Updated :

Artikel telah dikemaskini.

Menjadi satu tanda tanya bagi aku bagaimana seseorang tue boleh melepasi rekod jabatan agama sehingga memungkinkan dia bernikah sebanyak 9 kali? Korang tak rasa pelik ka? Heran gak aku..

Apa pun sesiapa yang dah terkena dinasihatkan buat laporan polis dan laporan jabatan agama islam supaya penguatkuasa boleh kumpulkan laporan dan bukti sekaligus membicarakan kes neh ke muka pengadilan. Jangan diam2 je kalau nak kena naya dan takmo orang lain plak kena naya.. 

UPDATED ;

Hasmariza Md Hashim dulu dia ada ambik buku kat syarikat tempat saya kerja...sudahlah buku tai dibayar, dia pula lesap entah ke mana..tanya isterinya, dia pun tak tahu!kemudian dia ada handle kursus kawin..dah bayar..dia pulak lesap dengan duit tu!mana-mana nakkan sijil meloponglah!
Noorazha Abdul Rahim Di fitnah mendenya...dia ni mmg menipu pun ..ni tjadi dlm family kmi .....
Antara mangsa penipuan yang baru dijumpai selepas kita share posting di atas.

RUJUKAN ;

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=397308420341676&set=a.238253742913812.58056.202752153130638&type=1&ref=nf

No comments: