Tuesday, September 15, 2009

Nasib Melayu

Alangkah untung nya menjadi bukan melayu jika dibandingkan dengan melayu sendiri Masrakat bukan melayu bebas berkata kata tindakan cepat diambil pada melayu sebagai contoh
12 orang islam yang membantah pindaan dan kembinanaan kuil diheret ke Mahkamah Shah Alam, atas tuduhan dibawah Akta Hasutan kerana "menimbulkan rasa tidak puas hati dan permusuhan penganut Hindu dan sengaja melukakan perasaan penganut Hindu". Oarang lain boleh hina islam tetapi tindakan tidak diambil dan lambat bertindak.

Bloges kecewa dengan tindakan kerajaan dalam hal ini, Kenapa jeef oii yang menghina islam dibiarkan.Ronnie Liu hina Islam ,Menteri yang bukan Islam hina islam ,Hindu yang hina azan dibiarkan. Nawewe yang menghina islam tidak diamabil tindakan dan didakwa .Orang ,melayu yang mempertahankan hak mereka di dakwa.pada siapa lagi melayu nak harapkan? sampai bilakah orang Melayu dan Bumiputera akan menjadi mangsa. label yang double-standard semata-mata kerana sebagai peribumi, orang Melayu dituntut supaya sentiasa bersabar dan bersikap amat toleran terhadap gelagat sesetengah bukan Melayu yang seolah-olah mahu mencabar kesebaran orang Melayu .

No comments: